Wednesday, November 24, 2010

Happy Thanksgiving / sukran gunu



Gecen hafta dan beri bu gunu bekliyor idim neden mi? burda bugun kisa cikda olsa hftasonu dahil 4 bucuk gunluk tatile cikiyoruz, evet yarin buranin yani A.B.D de sukran gunu .
Genelde burdaki insanar icin hepbir ailecek veya yakin aile dostalriyla delice yemek ile ozdeslesen gun olsada, ben bu gunu cok sevdim. Herhalde bizdeki bayramlari animsatan en yakin bayram olarak goruyorum..Arti insanin sukretmek icin boyle ozel bir gune ihtiyaci olmasada, her an sukretmeyi bilmeliyiz desekde, bugun soyle bir durup burdakilerin soyledigi " Count your blessing" ile soyle bir durup dusundugumde sukredecek o kadar seylerimiz varki.. Sevdiklerimiz, sagligimiz ,ailemiz...
Ve bence insan sukretdikce elindekinin degerini anlayarakdan daha da mutlu oluyor, tabii tatil de olunca daha da bir ayri sukreder oldum...
Bu gun yani biraz evvel bir arkadasimdan rica maili aldim, yakin tanidigi genc bir kizcagiza dun mide kanseri teshisi konmus , dua etmemizi istemis, diyorumki, rabbim bize saglikli bir yasam verdigi icin, basimizin ustunde bir cati masamda sicak bir as oldugu icin dahasinda benim cok seven bir ailem ,dostlarim oldugu icin binlerce kez tekrar rabbime tesekkur edip hamd ediyorum ..

2 comments:

  1. Bir de ertesi gün alışverişe gidin bence. :)

    ReplyDelete
  2. Yok be seyyarat ilk Amerika'ya geldim sene bir elektronik magazanin kapisina dayanmistik sabahin erken saatlerinde ( esimi zorlayarak ) ama husran olmustu benim icin :( o gun tobe dedim..

    ReplyDelete