Thursday, September 15, 2011

Dondum




Ramazan da, sahurlar iftarlar da, bayram da geride kaldı. İnşAllah bayram tadında bayramlar geçirmişsinizdir.

Seneler sonra çok güzel bayram tadinda bir bayram geçirdim. İlk gün kahvaltı bir güzel, öğleden sonra başka güzeldi. Sabahtan erkenden Said'imi kaldirdim bayramliklarini giydirip guzelce kahvaltimasamizi hazirlayip annem ablam ve Said ile babamin camiden gelmesini bekledik. Erkek kardesim ,esi ve oglu babam gelmeden eve geldiler ve hep bir babami bekleye durduk. Sirayla el opup harcliklarimizi alip masamiza oturduk. Bir ay boyunca ozlemisiz kahvalti sefasini. Aksama dogru ablmalar kizlari damatlari vs herkes toplandı.Cocuklugumu gecirdigimiz 2 katli bahceli evin bahcesi ayri bir sohbet havasi getiryor. Börekler de sıcak olunca, bahçede de çay güzel gidiyor diye açık büfe hazırladık. Bu arada annem , zeytinyağlı yeşil fasulye, pilav, bulgurlu köfte, salatalar ve zeytinyağlı sarma (bahçedeki asma yaprakları ile) hazırlamışti. Çay hiç ocaktan inmedi, herkes acıktıkça tabağına aldı, gruplar gayriihtiyari oluştu. Annem alamin kayinvalidesi arkadasimin annesi , yegenlerim ablamin torunlari benim ufaklik ,kardesimin oglu bir yanda, bir ablam diger ablamin gorumcesi cay muhabbeti, küçükler ortada koşturuyor, erkekler bahçede spor, siyaset, dünya konuşuyor. Rabbim herkese nasib etsin. Bayramlar tatil değil birlik beraberlik günleri olsun hep boyle..

Allah acı bayramlar yaşamak zorunda kalan kardeşlerimize yardım etsin. Şehit ailelerimize, dünyanın diğer tarafında zulüm altında bir şekerde eksik, bir gülümseyemeden geçirilen bayramlar için onlara sabır versin.
Bu kadar guzel kalabalik bir aile icinden oglumla donduk kurkcu hanina tekrar. Neyse artik sayili gunler diye kendimi teselli ediyorum. Su an is yerimdeyim ,biraz ozlemisimde bunu hissetmekde guzel geldi bana. Tum yaz pek internete giremedim annemler bilgisayar olmadigindan ama ara ara eskilerden ozellikle Saidimin dedesi ananesi ile cekildikleri resimleri eklemek istiyorum. Simcilik bu kadar en kisa zamanda yazabilirim yine ins.

3 comments:

  1. guzel bir mutluluk posteri...hikaye kitaplarindaki gibi:) ortaokuldayken sorarlardi bize, bayrami nasil gecirdiginizi veya yaz tatilini nasil gecirdiginiz bir kompozisyon halinde yazin. Cok nefret ederdim bundan:) cunku isi kitabina uyudurman gerekiyodu, hani su giris, gelisme, sonuc kisimlari var ya:) benim icin yazmak eziyetti o yuzden. simdi bunu okuyunca keske o zamanlar icinizden ne geciyosa yazin deselerdi, belki daha cok zevkle yazabilirdim gercekten bayramin ve yaz tatilinin nasil gectigini. yukardakiler icten direk yazildigi icin adeta cocuklugumdaki o ozlemi bana hatirlatti... Be cool. cunku "hayat ve hersey yarisi su dolu bir bardaktir. Duygularinla hep dolu tarafini gormeye kendini egitmen gerekir.

    ReplyDelete
  2. Sessizligin sebebi memleket turuymus demek ki Esmacim, hadi gozun aydin!ve de hosgeldin :)
    ahh Rabbim bana da seneye nasip etsin insallah memlekette bayrami yasamayi... bu sene burda oyle sonuk ve buruktu ki..
    sevgiler:)

    ReplyDelete
  3. Esmam Allah'ın güzel kulusun biliyor musun? Herkese nasip olmaz böylesi bayramlar. Maşallah. Allah anne ve babana hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler versin. Sizlere de tabi. Huzurunuz daim olsun.. Şunu bilmek güzel; orada güzel bayramlar var. Ve sen inşaallah daha çok dahil olacaksın ailenle o bayramlara. Said'in bir sürü kardeş gibi kuzenleri var. Ne mutlu ve çok şükür! Bir de uzaklarda olmanın bir güzel tarafı: içindeyken farketmediğin mutluluğu hazzı daha yoğun hissediyorsun böylece. Uzaktayken özlüyorsun, içindeysen her anından keyif alıyorsun.

    İyi olacak çok şey inşaallah.. :)

    ReplyDelete